Baraj Sahil Yolu Projesi İnceledi.

Milletvekilleri Kahta'da Sahil Yolu Projesini İnceledi

Adıyaman'ın Kahta ilçesine 6.2 kilometre uzunluğunda yapılacak olan sahil yolu projesini TBM Başkan vekili Ahmet Aydın.ve diğer Milletvekilleri ilebirlikte incelediler.

Atatürk Barajının Kahta sahil şeridine yapılması planlanarak projesi hazırlanan Kahta Sahil Yolu Projesi ile ilgili bilgi alındı. Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi proje ile ilgili bilgiler verdi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan bilgi aldı.

Sahil yolu çalışma alanına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın.Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat.Adnan Boynukara.İbrahim Halil Fırat.Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu.Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak.Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya.Ak Parti Adıyaman Merkez Başkanı Mustafa Alkayış.Adıyaman DSİ 203.Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk.Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi.ve Çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahta Belediyesi ve Kahta Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilecek olan sahil yolu projesi tamamlandığında Kahta’nın Atatürk Barajı Kıyısından Kahta Meslek Yüksekokulu’na kadar uzanacak şekilde 6.2 kilometre uzunluğunda olacak.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, burada yapmış olduğu açıkalamada.bölgenin cazibe merkezi haline gelmesine yönelik Ebu Sadık Seyir tepesi ile başladıkları projenin sadece Kahta ile sınırlı kalmıyacağını bölgede etap etap hayata geçirecekleri projelerle Kahta baraj sahilini Adıyaman ve bölgeye kazandıracaklarını ifade etti,