Adıyaman Tanıtım Günleri Başladı

Sultangazi Belediyesi’nin desteği ile Kahta Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen Adıyaman Tanıtım Günleri görkemli bir törenle başladı. 29 Ekim kadar devam edecek etkinlikte sahne alacak olan Adıyamanlı sanatçılar, etkinliği bir festival havasına çevirecek.

Sultangazi Belediyesinin desteğiyle Kahta Dernekler Federasyonunca düzenlenen “Adıyaman Yöresel Günleri”nin açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti ilçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Belediye Meclis Üyeleri ile Adıyamanlı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta bir selamlama konuşması yapan Kahta Dernekler Federasyonu (KAHTA-FED) Başkanı Av Ali Yücel, Adıyaman’dan sonra Adıyamanlıların en yoğun yaşadığı ilçe olan Sultangazi’yi 2. Adıyaman olarak nitelendirerek, Adıyaman Tanıtım Günlerinin Sultangazi’de yapılmasının ayrı bir önem arz ettiğini söyledi. Dolu dolu geçecek olan bu 5 günlük organizasyonun yapılmasına öncülük eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Meclis Başkan 1. Vekili Hacı Orhan’a ve tüm Sultangazi Belediyesi yöneticilerine teşekkür ederek, hemşehrilerine hoş geldiniz dedi.

Adıyaman Tanıtım Günleri açılış programında konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan Adıyamanlıların İstanbul’da kendi kültürlerini, gelenek ve göreneklerini yaşattırmaya devam ettiğini dile getirerek, “Bundan dolayı tüm Adıyamanlıları tebrik ediyorum. Adıyamanlıları çok seviyoruz. Onlar birlikte yaşama kültürünü en iyi başaran iller birisidir” diye konuştu.

Adıyaman Tanıtım Günleri’nin onur konuğu olan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Belediyesi’nin ilçeye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toprak konuşmasında ayrıca birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Toprak, “Bugün burada olmaktan, sizlerin karşınızdan olmaktan büyük bir gurur duyuyorum.” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul’un kültürlerin çeyiz sandığı olduğuna dikkat çekerek, “Üç büyük medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul aynı zamanda Anadolu’nun tüm renklerini içinde barındırır” dedi.

Başkan Altunay, binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan Adıyaman ilinin de tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve zengin kültürel değerlere sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Altunay, “Adıyaman’ın kültürü, canlı, dinamik, kuşaktan kuşağa aktarılan ve bugün de hala otantik şekliyle hayatın her kesiminde gözlenen bir yapıya sahip. Adıyaman, Doğu ile Batıyı, eski ile yeniyi velhasıl güzel olan her şeyi bünyesinde barındırır, yeşertir ve kendi rengine boyar” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisini izleyen protokol üyeleri, Adıyaman yöresine özgü davul şovu ilgiyle izledi. Protokol üyeleri, alanı da birlikte dolaştı. Adıyaman Tanıtım Günleri’nde stant açan OSES Çiğköfte’de davetlilere ücretsiz 2,5 ton çiğ köfte ikram etti.