Kahta ilçe Kaymakamlı içme suyu açıklaması

KAHTA KAYMAKAMLIĞI YIL SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Kahta ilçe Kaymakamlığı'nda yılsonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Düzenlenen yılsonu değerlendirme toplantısına ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Yılsonu değerlendirme toplantıda konuşan Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, 2017 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kaymakam Kaya, ilçedeki içme suyu, Ebu Sadık 2 Projesi ve Sahil Yolu Projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Kaya, kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı yürütülmesi, hizmetlerin daha iyi sunulması ve daha etkin yürütülmesini hedeflediklerini söyledi.

İÇME SUYU

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Kaya, “BİMER ile CİMER kullanılarak içme suyu ile ilgili olarak şikâyetlerin yapıldığı incelenmiş, konu hakkında kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesi amacıyla kaymakamlığımızca açıklama yapılması uygun görülmüştür.

İlçemiz Sağlık Müdürlüğünce başta ana su deposu olmak üzere ilçedeki farklı noktalardan su numuneleri alınarak, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı laboratuarında aylık periyodik olarak kontrol izleme ve analizler yapılmaktadır. Analizler sonuçları ve süreç Kaymakamlığımızca yakinen takip edilmektedir.

Belediye Düğün Salonu Halk Çeşmesi, Mustafa Kiper Halk Çeşmesi, Fatih Mahallesi Fatih Parkı, Yavuz Selim Mah. Öğretmenevi Civarı Halk Çeşmesi, Osman Sebri Parkı Çeşmesi ile Kahta Belediyesi Ana Su Deposu Çıkışı olmak üzere 7 ayrı bölgeden alınan numunelerin analizleri yaptırılmıştır.

“İÇME SUYUNUN İÇİLEBİLİR DEĞERLER ARASINDA”

Alınan kimyasal ve mikrobiyolojik analizler sonucunda var olan sonuçlar içme suyunun içilebilir değerler arasında çıkmıştır.

Konu Kaymakamlığımızca yakinen takip edilmekte olup, Kahta Belediye Başkanlığından alınan bilgiye göre yaptırılan içme suyu arıtma tesisinin 20.12.2017 tarihi itibari ile hizmete sunulduğu bildirildi.

EBU SADIK 2 PROJESİ

İlçemizde piknik alanlarına duyulan ihtiyaç ve Kaymakamlığımızca yapılan gözlemler ile vatandaşlarımızın ilçe dışına piknik yapmak üzere gittikleri incelenmiş olup, bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla Kahta Belediyesi ile birlikte Ebu Sadık 1 mesire alanı yapılması için yapılan girişimlerimiz olumlu sonuçlanmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Bununla birlikte Ebu Sadık 1 mesire alanının yetersiz kalabileceği düşünülerek, bu alana yakın bir bölgede Ebu Sadık 2 mesire alanı yapılması planlanmıştır. Ebu Sadık 2 projesi projelendirme çalışmaları tamamlanmış olsa da, bu alanda bazı vatandaşların hak sahipliği başvuruları ile ilgili mahkeme süreci devam ettiği için proje henüz uygulanmaya başlamamıştır.  Mahkeme sürecinin tamamlanmasının hemen ardından proje uygulanacaktır.

SAHİL YOLU

Adıyaman ilini de içerisine alan GAP projesinin uygulanmasıyla ilçemizde kıyısı bulunan Atatürk baraj gölü kıyı sınırı, günümüzde atıl durumda bulunmaktadır. Bu alanın ilçe turizmine kazandırılması gerek turizm yatırımcısının bu bölgeye çekilmesi ve gerekse cazibe merkezi haline getirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle Kaymakamlığımız ve Kahta Belediye Başkanlığının ortak girişimleri ile vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirebilecekleri tesisler, yürüme yolları, spor aletleri ve yatırımcılar tarafından önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek yeme içme tesisleri ile bölgeye örnek olabilecek bir cazibe merkezi olabilecek bir alan yapılması planlanmıştır.

Konu hakkında Kaymakamlığımızca hazırlanan proje ile Neşet’in yeri bölgesi olarak bilinen noktadan Kahta Meslek Yüksekokulunun bulunduğu yere uzanan 7.2 Km’lik kıyı şeridi sahil yolu olarak düzenlenecektir.

Proje uygulanmaya başlanmış, çalışmalar TPAO Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman İl Özel İdaresinden temin edilen araç ve gereçlerle devam etmekte olup, ilçemiz için büyük önem taşıyan bu ve diğer bütün projelerin gerçekleştirilmesinde ve her aşamasında her türlü desteği sağlayan başta TBMM Başkanvekili Sayın Ahmet Aydın’a İlimiz Valisi Sayın Nurullah Naci Kalkancı’ya, Adıyaman Milletvekillerimize, İl Özel İdaresine, TPAO Bölge Müdürlüğüne, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK ile Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğüne Kahta halkı adına şükranlarımı sunarım” dedi.