Akparti Kadın Kolları 5. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

AK parti Genel Merkezi tarafından, Kahta ilçe kadın kolları Başkanlığına seçilen Ebru Güler yapılan kongrede çoğunluğun oylarını alarak ilçe kadın kolları başkanlığına seçildi. Yoğun bir katılım içerisinde gerçekleşen kongre AK Parti Kahta ilçe teşkilatı binasında yapıldı.

15 Temmuz Türkiye’nin yeni bir miladı olduğunu vurgulayan AK Parti Genel Merkezi Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Canan Kalsın, ”Halkın sahiplendiği ve halkın temsilcisi olan bir partiyiz. Yerli ve milli bir partiyiz. Bizlere sizin genel başkanınız Muhtar dahi olamaz dediler. Ama genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan girdiği bütün seçimlerde oylarını artırarak başbakan da oldu cumhurbaşkanı da oldu. Cumhurbaşkanımız halkın oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanıdır. Geçmişte IMF’den borç alan Türkiye, şimdi IMF’ye borç veriyor. Bugün Arakan, Suriyeli ve Kudüs’teki Kardeşlerimize sahip çıkan Osmanlı torunu evladı Fatihan bir Türkiye vardır. 17-25 Aralık, Gezi Olayları ve ardından yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden Türkiye güçlenerek çıkmıştır. 15 Temmuz Türkiye’nin yeni bir miladıdır. Halkın ve milletin yeniden dirilişidir” şeklinde konuştu.

Kongrede konuşan Ak Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ise, “Hiçbir düşünce ve hiçbir güç bizleri inandığımız davada, verdiğimiz mücadelede yıldırmayacaktır. Aksine bizleri birimize sahip çıkmamıza ve kenetlenmemize katkı sağlayacaktır” dedi.

Bu değişimin bir bayrak yarışı olduğunu belirten AK Parti Kahta Kadın Kolları Başkanı Ebru Güler, “Bugün burada bu bayrağı devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün rabbim bunu bana nasip etti. Şükürler olsun. Ve bundan önceki bütün başkanlara ve yönetime yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Benim için Ak Parti sadece siyasi bir kuruluş değildir. Ak Parti benim konuşamadığım Türkçe dilimdir. Alamadığım ilkokul ders kitabımdır. Öğrenemediğim tarihimdir“ diye konuştu.

En fazla kadın temsilciliğinin AK Parti’de olduğunu ifade eden AK Parti Kahta ilçe Başkanı Bedir Yeni, “Ak Parti’nin idealinde daha esenlik daha dürüst olarak yürüteceğimiz bir yol vardır. Bu yol ilçemizin kaderini çalışmamıza ortak yapmak ilmi ahlaki sosyal ve ekonomik yaşamda ana kademenin ortağı yardımcısı ve destekcisi yapmak yoludur. Yerel yönetimlerde ve TBMM’de kadın temsilcisinin en fazla olduğu parti Ak Parti’dir.  Kadının sosyal hayatta ve iş hayatında katılımını kolaylaştıracak tüm düzenlemeler Ak Parti iktidarında yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir” dedi.

AK Parti ilçe Başkanlığında yapılan kongreye AK Parti Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı Şaziye Gündüz, AK Parti Genel Merkezi Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Canan Kalsın, Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Kahta ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Bölükyayla Belediye Başkanı Ramazan Yavuz, AK Parti Adıyaman Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, Ak Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Kahta ilçe Başkanı Bedir Yeni, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Kahta Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Ebru Güler, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.