Kâhta Belediyesinin yeni hizmet binasında hizmete girmesi ile birlikte halkın sorunlarına en kısa zamanda çözüm üretmek amacı ile Kahta Belediyesi çözüm merkezi birimi kurulmuştur.
Çözüm merkezi halkımızdan şahsi, telefon veya internet ortamında yapılan başvuruları değerlendirmek, sorunlarını ilgili Başkan Yardımcısı ve ilgili birimlere bildirerek sorunun çözülmesini sağlamak için halkımızın hizmetindedir.
İlgili birimler gerekli müdahaleyi yaparak, yaptığı çalışmanın neticesini çözüm merkezine rapor etmektedir.
Sorunun giderildiği yönünde rapor verilirse, çözüm merkezimiz teyit etmek için
Vatandaşlarımıza geri dönmektedir.
Sorun giderilmediği takdirde vatandaşlarımıza tekrar ulaşılarak sorunun neden giderilemediği ve ya ne zaman giderileceği konusunda vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.
Çözüm Merkezi’nin görevleri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İbrahim Yusuf TURANLI, “Söz konusu birimin görevi, birimler arasındaki iletişimin daha hızlı ve daha verimli sağlanması, halktan gelen şikayetlerin anında değerlendirmesi ve çözüme kavuşturulması, bunun yanı sıra birebir iletişim halinde olarak sorunların birinci ağızdan kayıtlara geçirilmesini sağlamaktır. Bu görevi ifa ederken 185 Çözüm Merkezi’nden gelen taleplerin ilgili birimlere anında iletilmesi ve ilgili birimlerden en kısa sürede dönüş yapılması oldukça önemlidir” dedi.
Sorunları Yerinde Tespit Ediyoruz
Çözüm Merkezi’nin 185 numaralı telefonla hizmette olduğunu belirten Başkan TURANLI, halkın sorunlarının çözülmesinin birinci önceliklerimiz arasında olduğunu ifade etti. Mahalle ziyaretleri, toplantılar ve gezilerle halkın sorunlarını yerinde tespit ettiklerini hatırlatan Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, “ Halkımızın teveccühüyle geldiğimiz görevimize, halkımızın sorunlarını çözmek için talip olduk. Mahalleleri ziyaret ederek, mahalleleri gezerek, randevulara yanıt vererek ve toplantılar yaparak, halkımızın sorunlarını birebir yerinde tespit ediyoruz. Bizim ulaşamadığımız noktalarda da 185 Kâhta Belediyesi Çözüm Merkezi devreye giriyor. Halkımız Belediye ile ilgili şikâyetlerini, görüş ve önerilerini Çözüm Merkezi’mize iletebilirler. Şikâyetlerine en kısa sürede yanıt verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.
Ayrıca mahalle muhtarlarımızla ayda bir kez rutin olarak bir araya gelerek mahallelerimizin ve mahalle sakinlerinin sorunlarını değerlendirerek çözüm üretmeye çalışıyoruz..
Çözüm Merkezinin faaliyete girdiği tarih itibari ile belediyemizce yaptıklarımız
-150 metal çöp konteynır dağıtıldı.
-280 adet hasta bezi dağıtıldı.
-10 kişiye yol yardımı yapıldı.
-11 kişiye ihtiyacı dahilinde inşaat malzemesi verildi.
-1000 kişiye gıda yardımı yapıldı.
-150 kanalizasyon arızası giderildi.
-200 su arızası giderildi.