BAŞKAN TURANLI; ARİKENT DERE YOLUNA 15 METRE GENİŞLİĞİNDE YENİ YOL YAPIYORUZ

Kahta Belediyesi, eski Adıyaman yolu olarak bilinen arikent yoluna yeni yol yapıyor. .
Kurban Bayramından önce başlanılan Güney-Batı çevre yolunun Kahta Adıyaman ana yoluna bağlantısını tamamlayacak olan arikent deresi direk geçiş yolunun çalışmalarına başlatıldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, “Toprak mahsulleri ofisinden itibaren başladığımız güney-batı çevre yolumuzun devamı olan arikent deresi geçişindeki mevcut dar yolun yerine imar planında yer alan 15 metre genişliğinde direk geçişi sağlayacak olan ve halkımız tarafından yoğun olarak kullanılan eski Adıyaman yolu olarak adlandırılan arikent deresi yolu dar olması, iki aracın yan yana geçememesi ve keskin virajlı olması dolaysıyla halkımızı büyük ölçüde mağdur ediyordu. Halkımızın bu mağduriyetini gidermek için ve şehir içi trafik yoğunluğunu hafifletmek için çalışmalarımıza başladık İlçemize Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.